Agama je profesionál na vývoj, výrobu a servis lesní techniky.

Hledáte spolehlivou výrobu nebo servis lesní techniky?

Chcete poradit, konzultovat, vyrobit nebo servisovat lesní techniku? Kontaktujte nás

Kontaktujte nás

Chcete získávat nejnovější informace jako první?

  • Informace o nových produktech
  • Nové ralizace
  • Recenze strojů
  • Rady & Tipy

Z odběru novinek je možné se kdykoliv odhlásit.

Realizace v roce 2017

07.09.2017

2017: Realizace strojů Agama

2017: Realizace strojů Agama

V roce 2017 byl použit inovovaný pohyn BlackBruin pro vyvýžečky Agama s pomocným pohonem dvou nebo čtyř kol.

Vyvážečky AGAMA LV byly osazeny novou boogie nápravou. Podstavec pod hydraulickou ruku je nyní již třetí evoluce a díky tomu je možné kompaktnějí uchytit vlastní hydraulický okruh a opěrné nohy. Čerpadlo pro vlastní hydraulický okruh má nyní ještě zajištění do třetího bodu, pro maxmimální prodloužení jeho životnosti. Novinkou jsou pohony Black Bruin BB5 osazené novými brzdami. U těchto brzd došlo k zásadnímu snížení cen spotřebního materiálu.

Hydraulické ruky AGAMA AL jsou nyní ve druhé evoluci. Došlo k vylepšení kynematiky, aby bylo možné ruku lépe skládat k čelu. Vylepšení doznal také závěs rotátoru, kde hydraulické hadice prochází extrémně pevným materiálem. Díky těmto a dalším změnám jsme prodloužili životnost celé konstrukce a usnadnily pracovní pohyb hydraulické ruky a tím uspořili čas nutný pro manipulaci kulatiny. Vznikly nové typy AL678, AL695, AL9100. Klenotem pro 14 t vyvážečky tak je hydraulická ruka AL 9100. Její maxmální dosah  je 10 m s nosností 2 t ve 4 m, což už jsou parametry ruky i pro velký štěpkovač.

Otočné pracoviště pro hydraulické ruky s elektrohydraulickým rozvaděčem doznalo změny v ergonomii, kabeláž a úchyty se ukrývají do útrob kabiny traktoru.

Naše společnost se již od samého počátku věnuje prototypové výrobě. Na vodní díla jsme již v minulosti dodávali hydraulické ruky pro čištění česlí a přehrad. V letošním roce jsme vyvíjeli stacionární hydraulické ruky pro vodní díla s maximálním ohledem na životní prostředí. Provedli jsme další dvě instalace na vodní elektrárny. Díky velkým zkušenostem v tomto odvětví jsme schopni plnit maximální nároky kladené na tyto projekty.

Již v minulosti se nám velmi osvědčilo osobní předávání strojů a pro jejich transport jsme postavili nový válník na vzduchovém podvozku Mercedes. Pro menší stroje používáme valník do 3,5 t.

Štěpkovač Optimus X-10 si našel své příznivce a dlouhodobě se mu daří držet spotřebu nafty okolo 0,5 l / 1 m3 štěpky. Díky přímému propojení motoru a štěpkovače a volnoběžce v komínu jsou minimalizovány ztáty na minimum a je tak jako jediný s tímto řešením svého druhu. Spolu s hydraulicky nakláněcím podvozkem a nízké hmotnosti je schopen přejezdu po pasekách a velkého souvislého výkonu.

Letošní rok byl ve znamení lesních nástaveb na traktory. Ustrojili jsme již více než 30 traktorů Zetor Crystal. Následovaly traktory Zetor Forterra, Steyr, Valtra, Case a Class. Každá nástavba je konstruována zákazníkovi na míru podle jeho využití a finančních možností zákazníka.

Další nutnou zmínkou je další realizace návěsu AGA-CargoWood. Tento návěs nabízí formu plnohodnotného pevného návěsu na dřevo s možností úplného zaklopení klanic do útrob rámu. Přepravci tak mohou vést jedním směrem dlouhé, či krátké dřevo a zpět palety. Návěs je možné i zaplachtovat.

Štípací poloautomaty Tajfun se dočkaly satisfakce a u zákazníků se objevili již druhé a třetí kusy v pořadí. Velká ochota Tajfunu stroje neustále vyvíjet se projevila na velké úspoře servisních nákladů. Vynášecí dopravník je nyní poháněn přes spojku, aby nedocházelo k přenosu rázů do hydromotoru. Nejenom těmito změnami se štípací poloautomaty drží na celém světě na špičce co se spolehlivosti týče.

Děkujeme všem zákazníkům za zasílání fotek strojů při jejich činnosti.

 

 
 

Zobrazit další fotografie

Napište nám.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KONTAKT

AGAMA a.s.,
Huštěnovská 2001,
686 03 Staré Město


Volejte
+420 572 541 701